Timber Clad Extension Northumberland

Interior Scheme for an Extension in Northumberland

These are 3D renders of a recent interior scheme we have done for an extension in Northumberland.

The client has asked for a simple muted palette of materials, including polished concrete floor and light timber kitchen units. The muted colours will help to amplify the greenery of the garden, viewed through a large set of sliding doors and a dramatic up-and-over window.

It was important for there to be a physical break but visual connection between the kitchen space and the snug. We have achieved this by using timber slats to make a permeable wall to the rear of the kitchen.

We were also asked to make the space flexible and apply clever joinery solutions for seating and storage. The up-and-over window will double up as a window seat when this area is used as a lounge, but it is also designed to the same width as a dining table to be inserted if used as the dining space.

In the two storey entrance hall, we are inserting a delicate timber panel box which will house a new WC and cloak storage. The foyer will also be refreshed to tie in with the new extension and to complement the wider house.

Interior Design kitchen
Back to News