The Lodge Kitchen

Mixed-use development update in Wallsend.

Our ‘Vicus’ is located on the High Street in Wallsend. The town derives its name as its location is at the end of Hadrian’s Wall.

The client approached Greatspace to bring the existing retail units to modern standards, and provide a Change of Use for the unused office space. By reinstating the original character and refreshing the architecture, the project boasts two generous retail units and four studio apartments at first-floor level.

A new residential elevation to the rear has been created by setting back the building from the site boundary. This has allowed space for a dedicated parking area, bike and refuge store, giving a more residential feel to the streetscape.

Internally, solar tunnels and bespoke storage allow additional natural light and living space, harvesting a peaceful space to accompany an urban lifestyle.

Vicus kitchen
Vicus - Open Plan Kitchen and Living
The Lodge Stairwell
The Lodge Stairwell
Back to News